Doelen

Vanuit Handstad willen we dit jaar 5000 euro inzamelen voor Hip Hop 4 Hope en duizenden kinderen een mooie tijd geven. Met dit geld worden er 10 jamsessies georganiseerd in Manilla, dit is het plan:


10 jamsessies
Bijna een jaar lang wordt er iedere maand een jamsessie georganiseerd. Een jamsessie is een open dansevenement voor de hele buurt. En als dit klein klinkt: vorige jamsessies trokken gemiddeld 1000 jongeren. Hele straten waren afgezet voor de mensenmassa. Iedereen uit de buurt komt kijken, waardoor kinderen geïnspireerd worden om ook te dansen en minder tijd en aandacht aan gangs besteden.
Each one, teach one
De organisatie van iedere jam ligt bij de lokale danscrew van die buurt. Zo leren ze zelf verantwoordelijkheid nemen en neemt de vaardigheid om te organiseren toe. Daarbij zijn het niet de 'rijke mensen van buiten' die alles doen en die volgend jaar weer weg zijn, maar houden ze zelf de regie. Iedere crew wordt begeleid door Stefan van Hip Hop 4 Hope en een lokale professional, om de kwaliteit te garanderen. Jouw geld wordt besteed aan het huren van een dj, geluidinstallatie en locatie. Door een goede locatie kunnen we ook de veiligheid van de bezoekers garanderen.

Reizend circus door de stad
Als een reizend circus trekken de jams rond: iedere maand in een andere wijk van Manilla. Zo verbinden we de verschillende wijken met elkaar, stappen we weg van de competitieve 'gangcultuur' en creëren we meer samenwerking.

Geen battles, maar een open dansvloer
In overleg met Hip Hop 4 Hope hebben we besloten om niet voor een competitie of battle opzet te kiezen, omdat ze daar slechte ervaringen mee hebben. De battles dragen bij aan de agressieve sfeer die er toch al heerst en sommige crews kunnen slecht tegen hun verlies, wat leidt tot problemen. De jams met open dansvloer brengen een positievere sfeer en door het open karakter zijn ze veel laagdrempeliger voor kinderen uit de buurt. 

For years to come...

Daarnaast zetten we er op in dat het voor de crews mogelijk wordt om dit initiatief na een jaar zelf door te zetten. Door ze alles zelf te laten organiseren en een maandelijks ritme te ontwikkelen, leggen we het fundament waarop ze zelf makkelijk verder kunnen bouwen.